Gospodarski kriminal

Tužiteljstvo traži zatvor za načelnika Konjica!

Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2012. u 05:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski tužitelj Sead Đikić potvrdio je za Dnevni avaz da je Sudu HNŽ-a u Mostaru uputio žalbu na prvostupanjsku presudu protiv načelnika općine Konjic Emira Bubala.

Načelnik iz SDA, naime, presudom Općinskog suda Konjic nedavno je osuđen na uvjetnu kaznu od godinu, i to za zloupotrebu položaja ili ovlasti, a tužitelj Đikić potvrdio je da je od Županijskog suda u Mostaru tražio da kazna za Bubala bude veća te da on bude bezuvjetno kažnjen, odnosno da dobije kaznu zatvora.

Prema ovoj prvostupanjskoj presudi, Bubalo je privatnoj firmi "Oblokomerc", bez suglasnosti Vlade HNŽ, dao koncesiju na zemljište, a nije joj čak ni naplatio rentu.

Bubala, koji je na čelu konjičke općine još od 1997. godine, već dva puta su osudili za gospodarski kriminal, ali on usprkos tome i dalje obavlja čelnu funkciju u lokalnoj izvršnoj vlasti, navodi Avaz.

Bubalo je, naime, već 2010. pravosnažno osuđen za zloupotrebu položaja, što je kasnije prekvalificirano u krivično djelo prevare u službi, i dobio je šest mjeseci zatvora, odnosno uvjetno godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close