Šljunčara

Rodočani se boje za zdravlje

Gospodarstvo / Flash | 30. 07. 2012. u 07:30 M.M.
Kopirati

Prašina iz šljunčare u mostarskom naselju Rodoč svakodnevno nanosi velike štete tamošnjem stanovništvu, o čemu piše današnji Dnevni list nakon što im se obratilo dosta ljudi koji u očaju i paničnom strahu za svoje zdravlje traže pomoć preko medija.

Ni sami ne znaju kome se obratiti za problem koji nikoga ne tišti osim njih koji svakodnevno udišu čestice smrvljenog pijeska koji se melje u neposrednoj blizini njihovih domova, što bi, kako tvrde, bilo zakonski nedopustivo bilo gdje na svijetu osim kod nas.

- Ovo je postalo nesnosno. Ne mogu otvoriti prozore ni vrata, niti imam gdje odjeću sušiti, a u našem dvorištu sjediti je skoro nemoguće, rekla je Bojka Šunjić pred obiteljskom kućom.

Posebno je teško kada puhne bura, kao i u danima kad se melje kamen, jer tvrdi Bojka da je tada život u njihovim domovima nepodnošljiv.

- Tada se vani apsolutno ne može boraviti, a čini mi se da ne koristi čak ni zatvaranje vrata i prozora, jer ta prašina ulazi u sve pore i nikad je se u potpunosti ne možemo riješiti, tvrdi Šunjić za Dnevni list.

Kako ističu mještani, nije njima u interesu nikoga popljuvati, niti šljunčaru zatvoriti, već samo o tome progovoriti i istražiti način rada kako bi se konačno i oni osjećali sigurni u svojim vlastitim domovima i zrak bez straha udisali punim plućima.

Novinari Dnevnog lista od relevantnih osoba nikoga nisu uspjeli dobiti, jer konstrukcija rada i osoba na vodećim mjestima ovog radilišta značajno i vrtoglavo se izmijenjala. Podsjetimo, hrvatska građevinska kompanija Konstruktor iz Splita kupila je od mostarskog Interinvesta asfaltnu bazu, šljunčaru i betonaru u naselju Rodoču prije pet godina.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.