Nezapamćena

Rekordna potrošnja vode i struje na Makarskoj rivijeri

Gospodarstvo / Flash | 12. 08. 2017. u 17:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrošnja vode na Makarskoj rivijeri gdje vodu tijekom sezone svakodnevno koristi 100.000 ljudi, među kojima je oko 65.000 registriranih gostiju, ovih je dana dosegla svoj maksimum, u petak se u sekundi trošilo 406 litara vode što je dosad najviše u sezoni pa iz makarskog Vodovoda apeliraju na lokalno stanovništvo Makarskoj primorja kao i na turiste da vodu racionalno troše budući da je potrošnja, u odnosu na zimsko razdoblje, povećana oko osam puta, a u nekim mjestima čak 30 puta.

U gornjem dijelu mjesta Bast u Općini Baška Voda, koji se napaja pitkom vodom s izvora Vrutak i Smokvina, makarski Vodovod ograničio je potrošnju pa nije dopušteno polijevanje zelenih površina i okućnica, zalijevanje voća i povrća kao ni pranje automobila te dopuna vodom bazena u kućama za odmor.

U makarskom pogonu HEP-a ističu da je potrošnja struje dosegla maksimum i najveća je zabilježena u povijesti pogona HEP-a.

Direktor makarskog pogona Miro Radić ističe da je potrošnja struje dva puta veća nego zimi odnosno sedam posto veća nego u ovo vrijeme lanjskog ljeta, navodi Hina.

Ipak, većih problema u opskrbi strujom nije bilo izuzev sporadičnih kvarova u trenucima najveće potrošnje koji se ne mogu predvidjeti i koje radnici HEP-a nastoje ukloniti u najbržem mogućem roku.

Kopirati
Drag cursor here to close