Pitka voda napokon stiže

Realizacija projekta "Vodovod Gornje Mazoljice" kreće u idućem tjednu

Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2012. u 12:48 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U idućem tjednu započinju radovi na izgradnji vodovodne distributivne mreže u naselju Mazoljice.

Realizacija projekta "Vodovod Gornje Mazoljice" je vrlo važna jer će konačno stanovnicima spomenutog naselja biti uredna vodoopskrba, s kojom već godinama imaju velikih problema. Kako doznajemo iz Gradske uprave Mostar, za izvođača radova je odabrana tvrtka Amitea d.o.o.

JP Vodovod Mostar je potpisao ugovor s izvođačem radova te je sve spremno za početak radova. Rok izvršenja radova je 90 radnih dana, a projekt će se raditi u fazama.

Kompletna cijena radova je više od milijun maraka. Sredstva za nabavu materijala za izvođenje radova na spomenutom projektu sufinancira županijsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u visini od 450.000 maraka, a ostatak je osigurao Grad Mostar i dio je osiguran s federalne razine.

Grad Mostar je kroz realiziranje projekta vodoopskrbe i kanalizacije predvidio izgradnju vodovoda i kanalizacijske mreže u naselju Gornje Mazoljice (fekalna i oborinska Mali Kuk- Zalik, fekalna i oborinska Mali Kuk - Pravoslavna crkva), lijevoobalnog kolektora dužine 6723 metra, desnoobalnog kolektora dužine 7022 metra. Na osnovi glavnog projekta koje je uradilo poduzeće IPSA d.o.o.Mostar, izvest će se radovi na izgradnji distributivne mreže naselja Mazoljice - "Vodovod Gornje Mazoljice", koristeći već nabavljeni materijal skladišten u JP Vodovod Mostar.

Podsjetimo, već godinama Mazoljice imaju problem s vodoopskrbom, što im znatno otežava normalan život. Realizacijom ovog projekta riješit će se veliki problem, i to ne samo vodoopskrbe, već i odvodnog sustava. Mještani strepe od prvih obilnijih oborina jer je vrlo moguće da u vrijeme istih može doći do klizišta terena zbog prostornog položaja kuća. Ovim projektom će konačno i taj problem djelomično biti saniran.

Podsjetimo, prije godinu dana tadašnja ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije Vesna Pinjuh potpisala je s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem četiri ugovora, i to ugovor o sufinanciranju nabave materijala za nastavak izvođenja radova na projektu "Vodovod Gornje Mazoljice" - gradsko područje Mostar - Stari grad, ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na projektu "Vodovod naselja Kruševo" II. faza, u kojem Ministarstvo sufinancira 450.000 maraka, a preostali dio Grad, također, ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije "Vodovodna mreža naselja Željuša", gdje Ministarstvo sufinancira 50.000 maraka, a preostali dio Grad, te ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije "Vodovodna mreža naselja Žito i Buna", u kojem Ministarstvo sufinancira 50.000 maraka, a preostali dio Grad .
Kopirati
Drag cursor here to close