BH Navigator

Prvi rođendan mobilnog turističkog vodiča - aplikacije BH Navigator

Gospodarstvo / Flash | 05. 01. 2012. u 11:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi mobilni turistički vodič Bosne i Hercegovine- BH Navigator, prvenstveno namijenjen stranim turistima zapadne Europe i Američkog kontinenta, ali i milijunskoj BH dijaspori , te domaćim turistima, nešto manje od godinu dana nakon lansiranja broji više od 5000 korisnika.

I dalje bez podrške institucija odgovornih za promociju turizma

Specijalizirana mobilna aplikacija pod nazivom BH Navigator bilježi najviše korisnika iz Njemačke, Hrvatske, Švedske i Amerike,a prema podacima sa iTunes radnje, ovu aplikaciju na svoj telefon pohranili su korisnici iz čak 51 zemlje svijeta!

Prava vrijednost ovog vida komunikacije turističkog sadržaja naše zemlje, počiva upravo na činjenici da ljudi u današnje vrijeme praktično se ne odvajaju od svojih mobilnih uređaja, što je posebno točno za korisnike smarthphone telefona u zapadnim zemljama. Zamislite vrijednost prezentiranja turističke ponude koja je uvijek na dohvat ruke potencijalnog turiste, dostupna 24h dnevno, kako korisniku tako i njegovim prijateljima i poznanicima na pokaz.

Prema podacima iz prethodne godine, BH Navigator, dnevno pohrani na telefon u prosjeku 20-novih korisnika, što znači da broj njegovih korisnika raste svaki dan!
Prvi mobilni turistički vodič Bosne i Hercegovine - BH Navigator, kreiran od strane Mark IN agencije za komunikacije, potpuno je besplatan za korisnike iPhone telefona, te dostupan svima.

Tijekom 2011, BH Navigator postao je dostupan i korisnicima svih drugih telefona putem mobilne stranice m.bhnavigator.ba, a svim turističkim objektima omogućen je upis sadržaja u ovu aplikaciju.

U prvu verziju ove mobilne aplikacije uvrštene su turističke ponude Banja Luke, Sarajeva i Mostara. Uskoro će biti uvrštena i opcija dijeljenja željenog sadržaja putem socijalnih mreža Facebook i Twitter, što će omogućiti preporučivanje sadržaja od strane korisnika svojim prijateljima na socijalnim mrežama.

Usprkos ovim podacima, više od 5000 korisnika iz 51 zemlje svijeta, prvi i jedini mobilni turistički vodič Bosne i Hercegovine, i godinu dana kasnije ostao je bez podrške institucija koje su zadužene za promociju turizma, kao što su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Turistička zajednica FBIH, gradova Banja Luka, Sarajevo, Mostar, te Turističke organizacije RS-a.

Više informacija o prvom turističkom vodiču BH Navigator možete pronaći na www.bhnavigator.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close