48% protiv

Pad potpore Merkel

Gospodarstvo / Flash | 30. 07. 2012. u 07:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo jedna trećina Nijemaca vjeruje da kancelarka Angela Merkel donosi prave odluke kada se radi o krizi eurozone, pokazalo je istraživanje javnog mišljenja čiji su rezultati objavljeni jučer, a pokazuju strmoglav pad potpore kancelarki tijekom posljednjih tjedana.

Anketa YouGov koja bi trebala biti objavljena u današnjem izdanju Bilda pokazuje da se 33 posto ispitanika slaže s njezinim stajalištima a 48 posto je protiv, što je veliko nazadovanje za kancelarku koja bi željela treći mandat na parlamentarnim izborima 2013.

Upitani u anketi boje li se za svoju štednju, njih 44 posto odgovorilo je potvrdno.

Polovicom srpnja ZDF-Politbarometar pokazao je da 63 posto Nijemaca podupire Merkeličin način rješavanja krize, ali većina je kazala da bi ona građanima morala bolje objasniti svoju politiku.

Tvrdo stajalište njemačke kancelarke i traženje štednje u razmjenu za pomoć učinili su je nepopularnom u inozemstvu, ali vrlo popularnom u Njemačkoj. Međutim, posljednjih tjedana eurozona je došla u novu opasnu fazu, a postoje strahovi da će rastući troškovi europske krize pogoditi njemačke porezne obveznike.

Kopirati
Drag cursor here to close