Dvorana

Nedostaje novca za dovršetak dvorane Osnovne škole Bartola Kašića u Rodoču

''Ono što ja mogu reći jest da se zidarski dio radova završio i da sad očekujemo postavljanje krovne konstrukcije'', kazao je Rogić.
Gospodarstvo / Flash | 04. 12. 2012. u 10:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je prva faza radova na izgradnji dvorane Osnovne škole Bartola Kašića u Rodoču završena prije nešto više od mjesec dana, zbog nezaokruženog financijskog dijela sredstava za realizaciju projekta, nastavak istih je nepoznat.

Ovo nam je potvrdio ravnatelj spomenute škole Anđelko Rogić, uz napomenu da je taj dio odgovornosti na Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara, na koji on ne može utjecati.

''Ono što ja mogu reći jest da se zidarski dio radova završio i da sad očekujemo postavljanje krovne konstrukcije'', kazao je Rogić.

No kad bi se to moglo dogoditi, ni sam ne zna jer, prema informacijama s kojim raspolaže, cijelu dinamiku diktiraju isključivo financija sredstava, kojih sada na raspolaganju, na žalost, nema.

Početni kapital s kojim se raspolagalo za izgradnju dvorane, podsjetio je Rogić, bio je 250 tisuća maraka, a nakon toga, unatoč brojnim natječajima na koje su se prijavili, na žalost, nije bilo apsolutno nikakvih priljeva sredstava.

Za izvođača radova preko tendera izabrana je građevinska tvrtka Tempo-Vranica koja je dala najpovoljniju ponudu izvođenja radova za 692.132,53 marke te je urađen onaj dio za koji je na raspolaganju bilo sredstava. No daljnju dinamiku diktirat će očito priljevi sredstava kojih se, prema sadašnjem stanju, jako mnogo još uvijek čeka.

Dvorana je sazidana i već svojim izgledom nagovještava jednu impozantnu građevinu koja će dužinom od 37 metara i širinom od 22 metra ponuditi jako puno mogućnosti i bezbroj sadržaja koji će, kako je u nekoliko navrata naglasio Rogić, imati neprocjenjivu vrijednost za cijeli kraj.

''Da je samo pokriti dvoranu, ona bi nama i takva mogla uvelike koristiti'', kazao je Rogić podsjetivši kako se okončanje ovog projekta gorljivo iščekuje.

Kopirati
Drag cursor here to close