Hidrogradnja

Nakon dvije godine bez plaće - samo obećanje

Gospodarstvo / Flash | 14. 12. 2015. u 14:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH će razmotriti mogućnost da, u okviru financijskih i zakonskih okvira, odgovori na apel Hidrogradnjinih radnika, potvrdio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić koji je danas razgovarao s predstavnicima radnika i Sindikata Hidrogradnje d.d. Sarajevo o mogućnosti da Vlada osigura sredstva za isplatu jednokratne pomoći radnicima te kompanije koji već dvije godine nisu primili plaću.

Džindić je detaljnije upoznao radnike o odluci Vlade FBiH s 32. sjednice da stavi izvan snage Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Hidrogradnje d.d. Sarajevo za potpisivanje Generalnog sporazuma o zaključenju ugovora o sudskoj nagodbi s Hidrogradnjom a.d. Pale i Investicijsko-razvojnom bankom Republike Srpske a.d. Banja Luka.

Kako je obrazloženo, Hidrogradnja d.d. Sarajevo jedini je titular potraživanja za izvedene a nenaplaćene radove u Iraku od 1981. do 1989.

Tijekom razgovora predstavnici radnika su iznijeli brojne primjedbe na rad menadžmenta i Nadzornog odbora Hidrogradnje, o čemu će ministar Džindić razgovarati s članovima Nadzornog odbora i v.d. direktorom te kompanije.

U priopćenju Vlade F BiH je navedeno kako Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije želi da se što aktivnije uključi u rješavanje problema Hidrogradnje, a ministar Džindić će, zajedno s Uredom premijera FBiH, razmotriti daljnje korake koji bi vodili ka sređivanju stanja u Hidrogradnji.

Inače, od sadašnjih oko 600 zaposlenih u Hidrogradnji u 2016. će njih oko 120 otići u mirovinu.

Zaključeno je da će razgovori biti nastavljeni u petak, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close