Tihomir Gligorić

Iz RS-a optužuju: Federacija BiH sabotira popis

Gospodarstvo / Flash | 30. 06. 2012. u 09:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federacija BiH nastavlja da blokira proces markiranja međuentitetske linije sa Republikom Srpskom, koja je, ne samo obaveza iz Dejtonskog sporazuma, nego i veoma važan segment za valjane rezultate popisa stanovništva koji BiH čeka iduće godine.

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Tihomir Gligorić istaknuo je da je Vlada Republike Srpske dostavila kompletnu dokumentaciju u vezi sa ovim pitanjem NATO-u i EUPM-u, ali da je sve zaustavljeno zbog blokada Vlade FBiH.

"Naveli smo niz razloga zbog čega to treba da bude urađeno, a jedan od njih je popis stanovništva koji u BiH treba da bude sproveden iduće godine. Bez definiranja međuentitetske linije, popis neće biti valjan", rekao je Gligorić “Glasu Srpske”.

On je dodao da, prema informacijama kojima raspolaže, Vlada FBiH nije završila svoj dio posla.

"Kada federalna Vlada završi ono što je sljeduje, mogli bismo da uđemo u završnu fazu, koja podrazumijeva formiranje zajedničke komisije na nivou Savjeta ministara BiH, što bi u tehničkom smislu omogućilo početak markiranja međuentitetske linije", rekao je Gligorić.

Gligorić je naglasio da se ne može ozbiljno govoriti o popisu sve dok ne bude definirano razgraničenje između dva entiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close