Nadležni šute

Hotel “Neretva” trebao biti završen još 2005.

Gospodarstvo / Flash | 29. 06. 2012. u 14:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hotel “Neretva” koji je već davno treba biti završen i ponovno kao nekada biti ponos grada i obvezno odredište turista, a danas unatoč mnogim obećanjima o obnovi je i dalje u ruševinama.

Naime, hotel je trebao bito završen još 2005. godine, jer tako stoji u ugovoru o prodaji, a nitko se nije udostojao reagirati na prekršeni ugovor. Vlasniku je šutnja odgovarala, no što je s gradskim vlastima, postavlja se pitanje.

Zašto su oni šutjeli i dopustili da i dan-danas u središtu grada ruševina podsjeća na razdoblje rata. Tako zahvaljujući nebrizi nadležnih i investitora, još dugo će biti ruševina i odavati lošu sliku Mostara.   

Kako Dnevni list doznaje iz Odjela za nekretnine Grada Mostara, gdje se nalazi ugovor o prodaji hotela “Neretva”, Halimu Zukiću, vlasniku VGT Osiguranja iz Visokog, na javnom tenderu 2003. godine prodaju je izvršila tadašnja gradska općina Mostar - Stari grad za 603.000 maraka bez uvjeta, osim postavljenog roka završetka radova.

- U ugovoru stoji kako je vlasnik dužan u roku dvije godine od potpisivanja ugovora završiti radove, kazali su u Odjelu za nekretnine. Ne samo da radovi danas nisu ni blizu završetka, već su tek započeli 2009., čime se u startu prekršio ugovor.    
Izgradnja hotela “Neretva” je započela 2009. i od tada je u više navrata dolazilo do obustave radova, a već par mjeseci traje obustava radova.

U želji da novinari doznaju što se događa s cijeli projektom,  kontaktirali su menadžericu projekta tvrtke “Neretva” Selmu Vranac koja nije bila raspoložena za bilo kakav razgovor, uz opravdanje da je na sastanku, te je jedino rekla kako se radovi trenutačno ne odvijaju, kao da je to bilo teško zaključiti. Dovoljno je proći pored nekadašnjeg hotela i uvjeriti se da se ništa nije pomaklo s mjesta.   

Vranac je čak nedavno kao objašnjenje za obustavu radova navela prisutnost financijske krize u državi koja se odrazila i na izgradnju ovog objekta te znatno unazadila radove.

Tada je kazala i to kako smatra kako sve poteškoće koje su pratile rekonstrukciju ipak neće prolongirati rok za kompletni završetak radova. A planirani rok završetka radova je 2013. ili, bolje reći, još koji mjesec. No, stanje na gradilištu, nažalost, priča neku drugu priču kojom Mostarci nimalo nisu oduševljeni.  

Kopirati
Drag cursor here to close