Zasjedala Vlada FBiH

Donesena odluka o visini boravišne pristojbe za 2013.; Novo zaduženje FBiH

Vijesti / Flash | 17. 07. 2012. u 17:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Federalne vlade donesena je Odluka o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizičke osobe koje su registrirane za pružanje usluga smještaja u kućanstvu za 2013. godinu. Ovisno o razredu turističkog smještaja, pristojba iznosi od 30 konveretibilnih maraka za 'D' razred, do 60 KM za 'A' razred.

Donesena je i Odluka o visini boravišne pristojbe za 2013. godinu. Ovisno o razredu turističkog mjesta (A, B, C, D) i od toga je li riječ o predsezoni, sezoni ili podsezoni, pristojba iznosi od 0,60 KM do 2,00 KM.

Vlada FBiH donijela je Odluku kojom prihvaća zaduženje Federacije BiH po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za dodatno financiranje Projekta olakšanja pristupa financiranju za mala i srednja poduzeća u iznosu do 53.924.850 eura, što iznosi 60 posto od ukupno odobrenih sredstava za BiH.

Kredit se daje na 25 godina, uz desetogodišnje grace razdoblje. Odlukom je data i suglasnost za zaključenje Supsidijarnog sporazuma između BiH i FBiH, a za njegovo potpisivanje je ovlašten federalni ministar financija, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close