Zapošljavanje

Čavara: U ''Elektroprivredu HZHB'' svaki se dan dovodi po nekoliko novih radnika mimo natječaja

Gospodarstvo / Flash | 30. 06. 2012. u 08:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Vlada FBiH donijela odluku o smjenama nadzornih odbora u šest javnih poduzeća, odnosno u dva telekoma, dvije elektroprivrede i dvije pošte, u ovim kompanijama stranke koje više nisu dio nove parlamentarne većine dale su nalog svojim ljudima da zloupotrijebe pozicije te da, suprotno zakonu, zaposle što više ljudi bliskih ovim strankama.

Ovu informaciju potvrdio je za Dnevni avaz i šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH u zastupničkom domu Parlamenta FBiH Marinko Čavara, koji je kazao da je zbog toga ovaj dom na prekjučerašnjem zasjedanju zatražio od Vlade FBiH da izvrši pojačan nadzor nad radom ministarstava, javnih poduzeća, ustanova i agencija u FBiH.

- Dok se ne izvrše smjene, oni će nastojati zloupotrijebiti te pozicije kako bi riješili svoje stranačke dužnosnike na nezakonit način te kako bi nezakonito raspolagali sredstvima iz proračuna - rekao je Čavara.

On je naveo da ima prijave o tome da se u "Elektroprivredu HZHB" svaki dan dovodi po nekoliko novih radnika mimo natječaja i zakonom propisanih procedura. Naveo je da se i u drugim poduzećima smjenjuju rukovoditelji pojedinih izvršnih jedinica.

- Apsolutno je neprihvatljivo da se na ovakav način državni resursi i imovina svih građana zloupotrebljavaju u stranačke svrhe, a pogotovo trenutku kada ovi kadrovi nemaju podršku ni Parlamenta ni Vlade FBiH - naglasio je Čavara, poručujući da nova parlamentarna većina ima mehanizme da ovim zloupotrebama stane ukraj.

Kopirati
Drag cursor here to close