Hvala, ali

Bljesak o Vladinom novcu medijima: Postoje oni kojima je potrebniji

Gospodarstvo / Flash | 01. 02. 2016. u 13:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada HNŽ je krajem prošle godine donijela Odluku o transferu za pomoć medijskim kućama te je medijima za praćenje rada Vlade odlučila isplatiti 220.000 KM. Među tim medijima je i portal Bljesak.info kojemu je Vlada dodijelila iznos od 4.000 KM.

Iako je nejasan kriterij po kojemu su odobreni iznosi za pojedine medije, portal Bljesak.info se zahvaljuje Vladi na dodijeljenom novcu.

Ipak, smatramo kako je ovaj proračunski novac potrebniji drugima tako da smo cjelokupan iznos uplatili humanitarnim udrugama, javnim ustanovama i pojedincima koji se kroz razne humanitarne akcije pokušavaju izboriti s opakim bolestima.

Tako smo po 1.000 KM uplatili ustanovi ''Dječji dom Mostar j.u. - Egipatsko selo'' gdje je nedavno buknuo požar i Udruzi Minores koja se brine za beskućnike i socijalno ugrožene osobe na području Mostara.

Po 500 KM odlučili smo uplatiti i Udruzi za Down-sindrom Mostar, te na račune za liječenje 32-godišnjeg Mostarca Ernesu Džinovića, 29-godišnje Livanjke Mateje Janković, koja se nalazi u induciranoj komi zbog teške bolesti od koje joj otkazuju pluća i za pomoć 31-godišnjoj Marijani Lasić iz Širokog Brijega koju čeka operativni zahvat u specijalnoj bolnici 'Sveti Vid' u Beogradu.

Bljesak.info, kojem je ovo prvi put u petnaest godina rada kako dobiva ''pomoć'' od bilo koje razine vlasti, će rad županijskih vlasti pratiti, kao i do sada, profesionalno, hvaleći ili ukazujući na propuste u njihovom radu.

Kopirati
Drag cursor here to close