Volvo

Volvo na sajmu automobia u Pekingu

AutoMoto / Testovi | 23. 04. 2012. u 10:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lansiranje modela V60 i V40 kao doprinos rastu prodaje u Kini do 200.000 vozila godišnje

Volvo Car korporacija je jedan od najbrže rastućih luksuznih automobilskih brendova u Kini, a put prema prodaji 200.000 vozila godišnje na trenutno najdinamičnijem automobilskom tržištu nastavlja se i u 2012. godini. „Predstavljanje modela V60 i V40, pomoći će u ostvarivanju zadatih prodajnih ciljeva“ - izjavio je Freeman Shen, stariji potpredsjednik Volvo operacija u Kini.

Prošle je godine Volvo u Kini prodao preko 47.000 vozila, što predstavlja rast od preko 55 posto u odnosu na 2010. godinu. Na sajmu u Pekingu, Volvo predstavlja dva vrijedna dodatka u bogatoj ponudi modela.

Kombinacija luksuza, zabave i funkcionalnosti

Volvo V60 je luksuzan, sportski i zabavan automobil za kupce koji cijene kako zabavu u vožnji, tako i funkcionalnost. To je pravi izbor za automobilske entuzijaste. Volvo V40 nudi iste kvalitete kao i V60, ali u kompaktnijem pakovanju, te nudi sve ono što se očekuje od velikog automobila.

Drugo domaće tržište

Kina je drugo po veličini tržište za Volvo. Zbog toga kompanija u Shanghaiju posjeduje sve potrebne operacije, kao što su razvoj, dizajn, prodaja i podrška osoblju. Istovremeno se širi i prodajno-servisna mreža. Trenutno u Volvo operacijama u Kini radi gotovo 800 ljudi.

Chengdu tvornica je sljedeći korak u ambicioznoj industrijskoj strategiji Volva. Nova će tvornica biti operativna u drugoj polovini 2013. godine, a imat će proizvodni kapacitet od 100.000 vozila godišnje.

NBA zvijezda u usponu, Jeremy Lin, kao naš brend ambasador je još jedna stavka jačanja prisustva na kineskom tržištu.“ - zaključuje Shen.

Kopirati
Drag cursor here to close