Volvo Car

Volvo C30 Electric imenovan „zelenim“ autom godine u Kini

AutoMoto / Testovi | 21. 07. 2012. u 10:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trenutku kada Shanghai International Automotive City Group (SIAC) obilježava prvu godišnjicu kampanje promocije električnih vozila, Volvo je istom donirao 15 primjeraka modela C30 Electric kao dio pionirskog projekta EV100 Days, u kojem će se ovi automobili podvrgnuti opsežnom testiranju u svakodnevnim uvjetima. Istovremeno, Volvo C30 Electric je na četvrtom po redu New Energy Mobility samitu imenovan „zelenim“ autom godine.

Freeman Shen, stariji potpredsjednik Volvo Car korporacije i predsjednik Volvo operacija u Kini, smatra da isporuka C30 Electric testne flote, predstavlja važan korak u procesu promocije električnih vozila u Kini, te važan dio korporativne strategije optimiziranja tradicionalnih motora sa unutarnjim sagorijevanjem, odnosno razvoja električnih i plug-in pogonskih opcija.

Osjećamo odgovornost da naša znanja o inovativnim pogonskim sustavima podijelimo sa Kinom, našim drugim domaćim tržištem. Uvjereni smo u zauzimanje vodeće pozicije u stvaranju održivih sustava pogona, odnosno boljih vozila za budućnost“ - tvrdi Freeman.

Flota od 15 Volva C30 Electric kao dio EV100 test programa

Kao značajan korak naprijed u suradnji sa Shanghai International Automotive City grupacijom, a u cilju demonstracije novih pogonskih opcija i skupljanja vrijednih podataka, Volvo je donirao 15 primjeraka modela C30 Electric, namijenjenih tromjesečnom javnom testiranju, u kojem će pored profesionalnih vozača, sudjelovati važne i slavne osobe. Volvo će na ovaj način skupiti vrijedne podatke o ponašanju Volva C30 Electric u kineskim uvjetima prometovanja, te o navikama kineskih vozača. Ti će se podaci iskoristiti za razvoj budućih električnih modela. Istovremeno će se vršiti masovna promocija Volvo električnih vozila u Kini.

C30 Electric nastavlja legendu o Volvo sigurnosti

Ovogodišnji, četvrti po redu New Energy Mobility samit, poseban je akcent stavio na sigurnu elektrifikaciju. Učesnici samita prepoznali su beskompromisne performanse i vrhunsku sigurnost Volva C30 Electric, te ga imenovali „zelenim“ autom godine u Kini.

Kopirati
Drag cursor here to close