Špijunski

'Uhvaćen' novi SUV iz Volkswagena

AutoMoto / Testovi | 10. 04. 2017. u 19:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Internetu su se pojavile 'špijunske' fotografije prototipa sa minimalnom kamuflažom. Volkswagenov potkompaktni SUV, koji će zauzeti poziciju ispod Tiguana, fotografiran je prilikom testova na javnim prometnicama, gotovo bez ikakve kamuflažne zaštite, što ukazuje da njegova premijera i nije tako daleko.

Iako prototip ima dodatke na maski hladnjaka, farovima i stop svjetlima, koji trebaju zavarati oko promatrača, karakteristične VW linije karoserije otkrivaju da je riječ o automobilu ove marke, piše B92.

Za sada neimenovani model, koji je najavljen konceptom T-Roc iz 2014, postavljen je na Volkswagenovu modularnu MQB platformu. Automobil bi trebao imati slične dimenzije kao pomenuti koncept, koji je dugačak oko 4,18 m, širok 1,83 i visok 1,50 m, uz međuosovinsko rastojanje od oko 2,60 m.

Univerzalna mehanička platforma omogućava mu da koristi čitavu paletu pogonskih jedinica sa 3 i 4 cilindra, koje nalazimo u aktualnim VW modelima.

Novi SUV standardno će biti dostupan sa prednjim pogonom, dok će skuplje varijante imati opcioni 4Motion pogon na sva četiri točka. Motori će biti upareni sa manualnim ili automatiziranim DSG mjenjačem sa duplim kvačilom.

Službena premijera očekuje se u rujnu, na sajmu automobila u Frankfurtu, dok bi novi model u prodajne salone mogao stići početkom 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close