Ženeva

U Europu dolazi Jeep Compass

AutoMoto / Testovi | 04. 03. 2017. u 07:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeep Compass nove generacije imat će europsku premijeru 7. ožujka na auto-salonu u Ženevi. Novi SUV koji će, osim svog prethodnika, zamijeniti i ukinuti Jeep Patriot, zauzet će u gami američkog proizvođača poziciju između modela Renegade i Cherokee.

Međutim, za razliku od ova dva vozila, koja imaju jedinstven dizajn, Compass vizualno najviše podsjeća na Grand Cherokee, naročito kada se posmatra njegov prednji dio, piše B92.

Automobil koji je svjetsku premijeru imao u studenom 2016. na sajmu u Los Angelesu zasnovan na produženoj verziji mehaničke platforme koju koristi Renegade.

Verziju za SAD pogoni benzinski 2.4 litarski Tigershark sa 184 ks i 237 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok je za Europu najavljen i 2.0 litarski turbo dizel agregat.

Novi Compass bit će dostupan sa dvije vrste pogona - 4x2 i 4x4, kao i tri opcije mjenjača - manualnim sa šest brzina, i šestostupanjskim i devetostupanjskim automatikom. Automobil u prodajne salone stiže tijekom 2017. godine, a više detalja bit će poznato nakon ženevske premijere.

Kopirati
Drag cursor here to close