Još jedan za sajam

Toyota u Ženevi predstavlja novi model - crossover C-HR

AutoMoto / Testovi | 01. 03. 2016. u 07:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Internet su dospjele prve fotografije novog Toyotinog crossovera koji će svjetsku premijeru imati na sajmu u Ženevi.

Toyota je 2014. na pariskom auto-salonu priredila iznenađenje kada je predstavila koncept coupe crossovera C-HR. Ovaj automobil imao je radikalno drugačiji dizajn od aktualnih serijskih modela japanskog proizvođača, pa su mnogi sumnjali da će produkcijska verzija, kada do nje i dođe, ličiti na koncept.

Međutim, Toyota se odlučila na hrabar korak - mnoge stilske detalje prenijela je na serijski C-HR, koji će debitirati početkom ožujka u Ženevi.

Istina, ovaj crossover, za razliku od prvobitne dizajnerske studije, iz praktičnih razloga umjesto 3 ima 5 vrata, dok je silueta coupea ublažena tako da se linija krova više ne spušta naglo ka zadnjem dijelu vozila, čime je dobiven veći korisni prostor u kabini za putnike na zadnjim sjedištima.

Prednji dio je u najvećeoj mjeri prekopiran sa koncepta, pa je C-HR zadržao agresivnu, sportsku pojavu. I pozadi se mogu zapaziti elemente koji su preuzeti sa konceptne verzije, poput specifičnih, "trodimenzionalnih" stop svjetala u obliku bumeranga, difuzora na braniku, "lebdećeg" krovnog spojlera...

Toyota još uvijek nije objavila specifikacije novog modela, ali poznato je da je koncept bio dugačak 4.350 mm, širok 1.850 mm i visok 1.500 mm. C-HR će dijeliti mehaničku TNGA platformu sa novim Priusom, pa će u ponudi biti i hibridna verzija.

Novi crossover trebao bi se proizvoditi u Toyotinoj tvornici u Turskoj, a više detalja bit će poznato nakon službene premijere ovog autombila, objavio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close