Čeka se sajam

Škoda predstavila Kodiaq Scout

AutoMoto / Testovi | 26. 01. 2017. u 17:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škoda je predstavila robustniju verziju svog SUV modela namijenjenu kupcima koji će ovaj automobil češto koristiti van asfaltiranih cesta. Kodiaq Scout standardno je opremljena 4x4 pogonom, a povećano je i odstojanje vozila od tla.

Prva vidljiva razlika između regularnog Kodiaqa i Scout verzije uočava sa na donjim dijelovima branika i pragovima vrata, koji imaju dodatne elemente kako bi se ovi dijelovi karoserije zaštitili prilikom terenske vožje.

Osim toga, Scout je standardno opremljen 19 inčnim alu felnama, koje su specijalno dizajnirane za ovu varijantu vozila, navodi B92.

Robustni Kodiaqa zasnovan je na Ambition paketu opreme, koji je obogaćen dodatnim sustavima asistencije, kao što su Off-Road Assist i Driving Mode Select, sa čak 6 predefiniranih modova, za različite uvjete i načine vožnje, i cestovne podloge: Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual i Snow.

U zavisnoti od odabrane opcije, kompjuter automatski podešava rad motora, nivo servo asistencije, rad automatskog mjenjača, pa čak i parametre klima uređaja. Kodiaq Scout standarno se isporučuje sa ambijentalnim LED osvjetljenjem u kabini (sa 10 nijansi boja svjetla), dok su sjedišta presuvčena Alcantarom.

Papučice nožnih komandi izrađene su od nehrđajućeg čelika, a multimedijalni/audio sustav opremljen je sa 8 zvučnika. U ponudi su četiri verzije motora. Osnovni model za pogon koristi 1.4 TSI sa 150 ks (110 kW), što je dovoljno da se ubrzanje 0-100 km/h obavi za 9,8 s i da se razvije maksimalnih 197 km/h.

Snažniji, 2.0 TSI proizvodi 180 ks (132 kW), do stotke stiže za 8 sekundi, a najveća brzina ovog modela je 207 km/h.

Kupci koji preferiraju dizelaše, mogu računati na dvije varijante 2.0 TDI agergata - sa 150 ks (110 kW) i 190 ks (140 kW). Slabiji motor osigurava da Scout ubrza 0-100 km/h za 9,5 s (maks. brzina 197 km/h), dok snažniji iz stanja mirovanja do 100 na sat stiže za 8,9 s (210 km/h).

Svaki Kodiaq Scout standardno posjeduje pogon na sva četiri točka, dok je odstojanje od zemlje povećano i iznosi 194 mm. Prvo pojavljivanje pred publikom ovaj model imat će na sajmu u Ženevi, početkom ožujka, nakon čega stiže u prodajne salone. Cijena za sada nije priopćena.

Kopirati
Drag cursor here to close