Proizvodnja

Sedma generacija Fieste je sigurnija i štedljivija

AutoMoto / Testovi | 28. 05. 2017. u 09:14 S.S.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi primjerci sedme generacije Fordovog potkompaktnog modela sišli su sa proizvodnih traka pogona u Koelnu. Ford je za potrebe proizvodnje nove Fieste investirao 293 milijuna eura u tvornicu u Njemačkoj, u kojoj će se izrađivati po jedan novi automobil na svakih 68 sekundi.

Fiesta, koja je duži niz godina najprodavaniji model u svojoj klasi na europskom tržištu, proizvodit će se u četiri verzije – Titanium, ST Line (sa sportskim akcentom), luksuznoj Vignale i po prvi put u 'cross' varijanti, u Active paketu.

Ford naglašava da je nova generacija Fieste veća, sigurnija i štedljivija od prethodnika. Proizvođač se potrudio da značajno unaprijedi i unutrašnjost vozila, pa je enterijer sada dopadljiviji i znatno moderniji u poređenju sa prethodnikom.

Osim poboljšanja na estetskom planu, unaprijeđen je i kvalitet materijala kojima je obložena kabina nove Fieste. Komandna ploča oblikovana je 'od nule'. Ventilacijski otvori izgledaju elegantnije i skladnije, baš kao i centralna konzola koja je svedenija, sa manjim brojem i boljim rasporedom dugmića.

Ford se pohvalio i brojnim elektronskim sustavima asistencije, koji trebaju poboljšati sigurnosne karakteristike ovog malog automobila, prenosi B92.

Fiesta je opremljena tehnologijom za prevenciju sudara sa sustavom za detekciju pješaka na cesti, zatim asistencijom prilikom parkiranja, adaptivnim tempomatom, sustavom za otkrivanje drugih vozila u mrtvom kutu i upozorenjem vozača na iste, tehnologijom za održavanje automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće i mnogim drugim sustavima.

Paletu motora sačinjavaju trocilindarski benzinci i dizelaši sa četiri cilindra. Nešto kasnije očekuje se i najsnažnija Fiesta ST sa 1.5 litarskim benzincem koji proizvodi 200 ks. Ovaj automobil ubrzavat će od 0 do 100 km/h za 6,7 s.

Kopirati
Drag cursor here to close