Novi model

Renault predstavlja nasljednika Koleosa

AutoMoto / Testovi | 21. 04. 2016. u 20:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renault je potvrdio da će nasljednik aktualnog modela biti predstavljen na sajmu automobila u Pekingu. Iako se spekuliralo o novom imenu, SUV će zadržati oznaku Koleos, prenosi B92.

Nakon kratkog videa u kome je otkrio izgled farova novog Koleosa, francuski proizvođač objavio je prvu fotografiju ovog modela koji će svjetsku premijeru imati 25. travnja. Renault je priopćio da Koleos pripada takozvanom D segmentu SUV vozila i da je lansiranje tog vozila dio nove tržišne ofanzive tijekom koje će kompanija širom svijeta predstaviti 10 novih modela.

Koleos je razvijen kao globalni model, pa se očekuje da će značajno doprinijeti rastu prodaje Renault automobila širom svijeta, uključujući i Kinu, gdje će se i proizvoditi u novoj tvornici francuske kompanije koja je otvorena 2016.

Što se tiče izgleda, Koleos se potpuno uklapa u trenutni korporativni dizajn Renaulta, uz karakterističan LED "potpis" dnevnih svjetala (kakve smo vidjeli na Talismanu i novoj generaciji modela Megane), i masivnu masku hladnjaka sa horizontalnim kromiranim lajsnama na kojoj dominira logo kompanije.

Novi SUV po dimenzijama je nešto veći od prethodnika, s obzirom da je Renault u međuvremenu na tržište izbacio crossover/SUV model Kadjar. Više fotografija i tehničkih detalja bit će poznato nakon službene premijere kojoj će prisustvovati prvi čovjek kompanije, Carlos Ghosn.

Kopirati
Drag cursor here to close