Poboljšanja

Redizajnirani Peugeot 301 za 2017. godinu

AutoMoto / Testovi | 25. 11. 2016. u 19:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetak dana poslije sestrinskog modela Citroen C-Elysee, restiliziran je i Peugeot 301. Osvježena potkompaktna limuzina pretrpjela je prvi redizajn nakon četiri godine na tržištu i preko 360.000 prodatih primjeraka.

Stilske promjene vanjskog dijela u najvećoj mjeri obuhvataju prednji dio automobila. Restilizirani su poklopac motora, maska hladnjaka, farovi, branik i otvori za maglenke, dok je amblem kompanije Peugeot sa vrha haube spušten na središnji dio prednje maske.

Proizvođač je ugradio i nova LED dnevna svjetla, koja se nalaze u braniku, iznad kućišta prednjih farova za maglu. Pozadi se također primjećuju nova, preoblikovana stop svjetla, koja izgledaju modernije i usklađenije sa aktualnom gamom Peugeot vozila, prenosi B92.

Unaprijeđena je i unutrašnjost modela 301, koji je dobio novi multimedijalni sustav sa sedmoinčnim ekranom osjetljivim na dodir, a u zavisnosti od paketa opreme, na raspolaganju je 3D TomTom navigacija i zadnja kamera, dok se pomoću funkcije Mirror Screen na displej multimedijanog uređaja može 'prekopirati' sadržaj ekrana smartphonea.

U ponudi je nekoliko benzinskih i dizel motora, a baznu verziju pogoni 1.2 litarski PureTech benzinac sa 82 ks, uparen sa petobrzinskim manuelnim mjenjačem. Slijedeći po redu je 1.6 agregat sa 115 ks. Ovaj motor može biti povezan sa manualnim petobrzincem ili opcionim šestostupanjskim automatikom.

Dizel verzije obuhvataju 1.6 litarski motor u dvije podvarijante - sa 92 ks i 100 ks. Obje su na raspolaganju isključivo sa petostupanjskim manualnim mjenjačem. S obzirom da će osvježeni Peugeot 301 biti dostupan na raznim tržištima širom svijeta, u zemljama sa različitim klimatskim uvjetima, francuski proizvođač ponudit će kupcima dvije varijante ovog automobila.

U zemljama sa ekstremno visokim temperaturama zraka, prodavat će se verzija sa specijalnim klima uređajem koji omogućava bolje hlađenje kabine, dok će vlasnici vozila u predjelima u kojima vlada oštra klima, sa niskim temperaturama, moći računati na efikasniji sustav grijanja, koji će brže zagrijavati unutrašnjost automobila. Oni će također na raspolaganju imati i grijana sjedišta, kao i grijač vjetrobranskog stakla.

Poput restiliziranog Citroena C-Elysee, i Peugeot 301 za 2017. izrađivat će se u tvornici u Vigu, u Španjolskoj. Datum početka prodaje i cijene bit će priopćene naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close