Novosti

Redizajnirani Citroen C4 uskoro na tržištu

AutoMoto / Testovi | 11. 05. 2016. u 16:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Citroen je restilizirao najnoviju generaciju svog popularnog mini-vana nakon tri godine od njegove premijere. Redizajn je obuhvatio oba modela, standardni C4 Picasso i veliki C4 Grand Picasso. Stilske promjene najuočljivije su na prednjem dijelu automobila, gdje su preoblikovani farovi, maska hladnjaka i branik.

Citroen je kupcima ponudio i novi dizajn 17 inčnih alu felgi, i dodatne tri nijanse boja karoserije. Na raspolaganju su nove mogućnosti individualizacije vanjskog dijela, poput dvobojnog krova na modelu C4 Picasso, dok je C4 Grand Picasso dobio nove, srebrene ukrasne lajsne na bočnim dijelovima krova.

Oba modela sada su opremljena posljednjom generacijom 3D Citroen Connect Nav navigacijskog sustava, sa sedmoinčnim multimedijalnim ekranom osjetljivim na dodir.

Još jedna novina je Hands-Free sustav za otvaranje vrata prtljažnika. U slučaju da su vam obje ruke zauzete, dovoljno je da blago zamahnete stopalom i aktivirat će se se senzori za otvaranje gepeka.

Na polju sigurnosti, Citroen C4 Picasso ima i adaptivni tempomat, tehnologiju za prepoznavanje znakova ograničenja brzine i sustav upozorenja na neželjeno napuštanje trake kojom se vozilo kreće.

Pored toga, na raspolaganju su i tehnologija za uočavanje drugih vozila u mrtvom kutu, sustav automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara i tehnologija koja detektira umor kod vozača i alarmira ga, navodi B92.

Paleta motora obogaćena je novim 1.2 litarskim turbo benzincem (PureTech 130 S&S), sa 130 ks i šestobrzinskim automatskim mjenjačem. Restilizirani C4 Picasso u europske prodajne salone stiže tijekom ljeta, kada će biti poznate i cijene.

Kopirati
Drag cursor here to close