Renault

Red dot nagrada za Renault Twizy

AutoMoto / Testovi | 20. 07. 2012. u 15:05

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renaultov inovativni električni model Twizy, osvojio je “red dot award: product 2012” - jednu od najprestižnijih međunarodnih dizajnerskih nagrada, koja je od 1955. godine do danas postala međunarodni simbol dobrog dizajna.

Žiri, sastavljen od 30 međunarodnih stručnjaka, izabralo je Twizy među 4.515 prijavljenih proizvoda, te mu dodijelilo nagradu za najbolji produkt dizajn za 2012. godinu. Twizy je tako postao drugi Renault automobil, koji je osvojio ovu nagradu, nakon modela Megane II iz 2003. godine.

Članovi žirija pohvalili su Twizy zbog njegovog revolucionarnog dizajna, agilnosti, ergonomije i sigurnosti, te ga opisali kao izuzetno uvjerljivu transportnu soluciju za blisku budućnost.

Eric Diement, direktor dizajna pri Renault Sport Technologies odjelu je povodom dodjele nagrade izjavio: „Izuzetno nam je drago što je žiri prepoznao koncept, dizajn i funkcije modela Twizy. Obzirom da je Renault human brend, Twizy je dizajniran sa ciljem da ponudi novu formu urbane mobilnosti, sa naglaskom na jednostavnosti korištenja. Osim toga, Twizy je dizajniran tako da se svidi već na prvi pogled. Ova je nagrada veliko ohrabrenje u našem radu, odnosno želji da Renault vozila budu koliko atraktivna, toliko i inovativna.

Kopirati
Drag cursor here to close