Redizajn

Prototipovi Mercedesa G klase na cesti

AutoMoto / Testovi | 13. 09. 2016. u 00:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva maskirana prototipa unaprijeđenog Mercedesvog terenca snimljena su za vrijeme pauze tijekom testiranja.

Iako bi se, sudeći po neizmjenjenom kockastom obliku, moglo zaključiti da Mercedes i nije morao 'kamuflirati' svoj čuveni terenski automobil, kompanija je zadržala rutinu koju koriste svi proizvođači automobila kada na javne ceste izvezu prototoip novog ili redizajniranog modela, prenosi B92.

Već nekoliko godina spekulira se da će Mercedes modernizirati prije svega vanjski dio automobila, čiji dizajn suštiniski nije mijenjan od 1979. kada je lansirana G klasa. Ipak, prije toga, njemački proizvođač će još jednom 'osvježiti' aktualni model.

Očekuje se da će verzija za 2018. biti nešto šira (oko 10 cm) i da će vozilo pretrpjeti kozmetičke promjene na razini detalja. Značajnije razlike bit će mehaničke prirode, s obzirom da bi redizajnirana G klasa trebala dobiti suvremeniju platformu koja će doprinijeti da automobil bude oko 400 kg lakši.

Motorizacija se ne bi trebala značajnije mijenjati, ali bi zahvaljujući manjoj ukupnoj masi vozila postojeći motori imali manju potrošnju i bolje performanse.

Mercedes je posljednji put unaprijedio G klasu 2015. godine, kada su izvršene diskretne stilske promjene na vanjskom dijelu. Tada je uveden i novi agregat za AMG varijantu G500, 4.0 V8 bi-turbo.

Za one kojima je potrebno još radikalnije terensko vozilo od 'obične' G klase, Mercedes je ponudio ekstremnu varijantu, G500 4x4², a u vrhu game nalazi se G65 AMG sa 6.0 litarskim V12 bi-turbo motorom sa 630 ks (463 kW) i čak 1.000 Nm.

Kopirati
Drag cursor here to close