Nova generacija

Poboljšana Subaru Impreza

AutoMoto / Testovi | 27. 03. 2016. u 10:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Impreze sa 4 vrata, u prilici smo vidjeti kako izgleda hatchback verzija Subarua. Oba modela vizualno su zasnovana na konceptima iz 2015. a postavljena su na novu univerzalnu mehaničku platformu.

Proizvođač je priopćio da su obe verzije nove Impreze za po nekoliko cm duže i šire, dok je međuosovnsko rastojanje poraslo za 2,5 cm u odnosu na prethodnu generaciju. Istovremeno, poboljšane su i aerodinamičke karakteristike automobila, s obzirom da je smanjen otpor zraka.

Za sada je poznato da će se među pogonskim jedinicama naći benzinski 2.0 litarski bokser motor sa 152 ks, i da će skuplje verzije imati unaprijeđeni CVT mjenjač koji će imati i manualni mod sa 7 stupnjeva prijenosa.

Kada je riječ o sigurnosnim sustavima, nova generacija Impreze dobila je najsuvremeniju EyeSight tehnologiju sa funkcijom automatskog kočenja kako bi se izbjegao sudar, zatim adaptivni tempomat, sustav za upozorenje u slučaju neželjenog napuštanja prometne trake, upozorenje u slučaju nailaska drugog vozila sa boka kada se automobil kreće unatrag, otkrivanje vozila u mrtvom kutu, a u standardnu opremu između ostalog spada i zračni jastuk za koljena.

Subaru Impreza sa 4 i 5 vrata u prodajne salone stižu do kraja godine, do kada će biti poznate i cijene ovih modela.

Kopirati
Drag cursor here to close