Redizajn

Peugeot za novu 308-cu redizajnirao mjenjač i motor

AutoMoto / Testovi | 05. 05. 2017. u 21:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom travnja na Internet su dospjele prve fotografije redizajnirane 308-ice, a mjesec dana kasnije Peugeot je objavio informacije o unapređenjima koja su izvršena na ovom modelu. Kada je riječ o dizajnu vanjskog dijela automobila, Peugeot odlučio se za diskretnu restilizaciju.

Najveće stilske promjene su na prednjem dijelu vozila - preoblikovani su maska hladnjaka i branik, dok su točkasta dnevna LED svjetla zamijenjena modernijim LED trakama. Branik ima veće otvore za zrak, a drugačija su i prednja svjetla za maglu.

Iako ovog puta nije objavio fotografiju zadnjeg dijela automobila, Peugeot je priopćio da su stop svjetla također blago redizajnirana, navodi B92.

Najvažnije promjene na modelu za 2018. tiču se motorizacije i prijenosnih sustava. Tako je najsnažnija dizel verzija 308 GT sa motorom od 180 ks sada standardno opremljena novim osmobrzinskim automatskim mjenjačem, za razliku od aktualnog modela koji je koristio šestostupanjski automatik.

Pored toga, Peugeot 308 za 2018. je prvi model ovog francuskog proizvođača koji je dobio novorazvijeni četvorocilindarski dizel motor od 130 ks sa nižom emisijom štetnih plinova.

Unaprijeđen je i PureTech 130 S&S benzinac kod koga su smanjene potrošnja i emisije štetnih plinova, a motor je povezan sa novim šestobrzinskim manualnim mjenjačem.

Kopirati
Drag cursor here to close