Novi model

Opel priprema novu Corsu

AutoMoto / Testovi | 06. 01. 2017. u 16:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fotografije prototipa slijedeće genracije modela Corsa snimljene su u Švedskoj tijekom testiranja u zimskim uvjetima vožnje. S obzirom da je aktualna Corsa iz 2014. preuzela dosta elemenata od prethodne verzije lansirane još 2006., očekuje se da će novi model biti iz korijena drugačiji.

Automobil koji bi se trebao pojaviti najranije 2018., a čiji maskirani prototip je uhvaćen objektivom 'špijunskog' fotografa, zasnovan je na potpuno novoj mehaničkoj platformi. Ova platforma omogućila je da slijedeća Corsa ponudi više korisnog prostora u putničkoj kabini, ali isto tako i da bude lakša od aktualne verzije, navodi B92.

Dizajn vanjskog dijela trebao bi pratiti novu generaciju Opelovih putničkih automobila, pa treba očekivati stilske detalje slične onima na novoj Astri. Opel će svakako unaprijediti i unutrašnjost vozila, uvodeći kvalitetnije materijale i nova rješenja za ekran multimedijalnog sustava.

Motorizacija će se sastojati od palete trocilindarskih i četvorocilindarskih benzinskih i dizel turbo jedinica. Pretpostavlja se da će najsnažnija OPC verzija ispod haube imati 1.6 litarski turbo benzinski motor sa 4 cilindra.

Vjeruje se da će Opel, za razliku od nekih konkurenata, i dalje kupcima nuditi varijante sa tri i pet vrata.

Kopirati
Drag cursor here to close