Novi izgled

Opel iznenadio novim GT modelom

AutoMoto / Testovi | 27. 01. 2016. u 11:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opel je objavio fotografije i tehničke detalje koncepta GT i tako nam skratio čekanje do sajma automobila u Ženevi.

Iako je očigledno da je riječ o dizajnerskoj studiji, onima koji još uvijek pamte originalni GT i priželjkuju novi serijski model istog imena srce će zakucati brže. I dok prednji dio podsjeća na Opelov koncept Monza iz 2013., proporcije, veličina i zadnji dio vozila ukazuju na jedan sasvim drugačiji automobil koji inspiraciju vuče iz povijesti ove kompanije.

Na primjer, crvene gume na prednjim točkovima predstavljaju hommage Opelovom motociklu Motoclub 500 iz daleke 1928. godine. Sa druge strane, dva završetka ispušnih cijevi sa GT logoom u sredini aludiraju na drugi Opelovu dizajnersku ikonu - 1965. godine na Salonu automobila u Frankfurtu predstavljen je tada avangardni Experimental GT.

Taj koncept kasnije je poslužio kao osnova za prvi produkcijski Opel GT. Novi GT i po proporcijama podsjeća na prethodnika - dugačka hauba, skraćen zadnji dio, dok su prepusti karoserije preko točkova minimalni.

S obzirom da je u pitanju koncept, Opel je sebi priuštio luksuz da izostavi kvake na vratima i vanjske retrovizore. Da bi ušli u automobil, vozač i suvozač trebaju pritisnuti "touchpad" sakriven u bočnoj crvenoj liniji u visini krova.

Retrovizore mijenjaju minijaturne kamere sakrivene u zadnjem dijelu lukova iznad točkova i usmjerene pozadi. Slika sa kamera prikazuje se na ekranima koji se nalaze sa lijeve i desne strane kokpita, prenio je B92.

Vrata su produžena do prednjih točkova i obuhvataju dio prednjih krila a, s obzirom da koncept treba predstavljati najnovija tehnološka dostignuća kompanije, Opel je novi GT opremio posljednjom verzijom IntelliLux LED farova.

Kopirati
Drag cursor here to close