Puno tehnologije

Novost iz Kije - novi Picanto za 2017.

AutoMoto / Testovi | 05. 01. 2017. u 07:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korejski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje nove generacije malog gradskog automobila Picanto. Dva mjeseca uoči službene svjetske premijere, u prilici smo vidjeti kako izgleda Picanto za 2017. i to u verziji sa najbogatijim, sportski inspiriranim paketom GT Line, piše B92.

Automobil je oblikovan u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i južnokorejskom Namjangu. U poređenju sa prethodnikom, ima veće međuosovinsko rastojanje za 15 mm (2.400 mm), dok je zadržao istu dužinu - 3.595 mm.

U Kiji kažu da će kupcima ponuditi 'do sada najživlji izbor boja vanjskog dijela', kao i da je putnička kabina pretrpjela značajna unaprjeđenja, uključujući uvođenje najsuvremenijih tehnologija poput novog multimedijalnog sustava sa velikim ekranom osjetljivim na dodir, koji dominira gornjim dijelom centralne konzole.

Na raspolaganju su i automatski klima uređaj, multifinkcionalni volan, grijanje prednjih sjedišta, AUX i USB priključci, kožna sjedišta i mnogi drugi sadržaji, od kojih su neki standardni dio opreme, dok drugi spadaju u doplatne opcije.

Kia se pohvalila i da je povećala prtljažni prostor, ne precizirajući njegovu zapreminu. Podaci o motorizaciji još uvijek su neopznati, ali očekuje se da će kupcima između ostalog biti dostupan i trocilindarski 1.0 T-GDI pozajmljen iz modela Cee'd, navodi B92.

Više tehničkih detalja bit će poznato uoči svjetske premijere zakazane za početak ožujka i sajam automobila u Ženevi 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close