Nova generacija

Nova Fiesta pred kupcima krajem studenog

AutoMoto / Testovi | 17. 11. 2016. u 15:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ford će novu generaciju svog najprodavanijeg modela u Europi predstaviti krajem mjeseca na svečanosti u Koelnu. Aktualna Fiesta već je gotovo osam godina prisutna na tržištu, a iako se i dalje odlično prodaje, naročito u Europi gdje je godinama najtraženiji model u svojoj klasi, vrijeme je za nasljednika.

Odlazeća, šesta generacija je u 2015. na Starom kontinentu privukla čak 314.000 kupaca, plasiravši se na drugo mjesto na listi najprodavanijih automobila, iza neprikosnovenog Golfa. Zbog toga novi model ima zadatak da nastavi uspješnu tradiciju u sve jačoj konkurenciji u B segmentu - Fiesti za vratom dišu Renault Clio, Opel Corsa, a prije svega VW Polo, koji će 2017. također dobiti nasljednika, prenosi B92.

Ford namjerava da kupce pridobije tako što će sedma generacija biti prostranija i luksuznija u poređenju sa aktualnim modelom. Naime, ovaj proizvođač nedavno je u Europi predstavio novi Ford Ka+, koji se po dimenzijama približio postojećoj Fiesti, pa će nova generacija Fieste morati da se jasno distancira od tog automobila.

Nova Fiestu prvi put će biti prikazana javnosti 29. studenog sna događaju Go Further, u njemačkom gradu Koelnu.

Kopirati
Drag cursor here to close