Karakteristike

Megane Grandtour karavan sa poboljšanim karakteristikama

AutoMoto / Testovi | 08. 07. 2016. u 22:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak prodaje nove generacije modela Megane Grandtour, Renault je obilježio svježim fotografijama ovog automobila.

Nakon hatchbacka u prodajne salone stigao je i Megane karavan. Poput modela sa 5 vrata, i karavan je pored standardne varijante dostupan i u sportskoj GT verziji.

Iako je riječ o obiteljskom putničkom modelu niže srednje klase, kupovinom karavana dobija se automobil koji se po potrebi obaranjem sjedišta lako pretvara u funkcionalno vozilo za prijevoz kabastih predmeta. Renault se pohvalio da Megane Grandtour ima najduži tovarni prostor u klasi, s obzirom da u ovaj automobil mogu da se smjeste predmeti dužine i do 2,7 m.

Prtljažni prostor iza zadnjih sjedišta iznosi 580 l, a opremljen je praktičnom preklopnom pregradom koja ga dijeli na dva odjeljka.

U zavisnosti od tržišta, Megane Grandtour dostupan je u dvije benzinske i četiri dizel varijante. Za one koji se odluče za benzince tu su TCe 100 i TCe 130, dok ljubitelji dizelaša mogu računati na dCi 90, dCi 110, dCi 110 Hybrid Assist i dCi 130.

Renault za sve modele kao standardnu opciju nudi šestobrzinski manualni prijenosni sustav, dok je automatski mjenjač sa duplim kvačilom i šest brzina na raspolaganju kao opcija uz verziju dCi 110. Model pogonjen TCe 130 motorom dostupan je i sa opcionim sedmostupanjskim automatikom sa duplim kvačilom.

U vrhu ponude je pomenuti Megane Grandtour GT, koji se već na prvi pogled razlikuje od standardne varijante po dizajnu spoljašnjosti. Automobil ima veće otvore za zrak na prednjem braniku, drugačiju masku i specijalne 18 inčne alu felge, što mu daje sportskiji izgled u odnosu na regularni Megane.

"Sportska atmosfera" prisutna je i u kabini zahvaljujući drugačijim sjedištima, kao i sportskom volanu. Uz pomoć 4Control sustava, Megane Grandtour GT dostupan je i sa tehnologijom upravljanja na sva 4 točka.

Ponuda motora dodatno ističe sportski imidž GT verzije, pa kupci mogu birati između 1.6 litarskog benzinca sa 205 ks i 280 Nm (uparen sa sedmostupanjskim automatikom sa duplim kvačilom) i dCi 165 dizelaša sa 165 ks i 380 Nm (u kombinaciji sa šestobrzinskim automatskim mjenjačem sa duplim kvačilom).

Kopirati
Drag cursor here to close