Tvornica

Lada Vesta karavan uskoro dostupna u prodaji

AutoMoto / Testovi | 16. 05. 2017. u 20:37 S.S.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Internetu su se pojavile prve 'špijunske' fotografije karavan verzije nove Lade. Posjetitelji ovogodišnjeg sajma automobila u Beogradu imali su prilku da se upoznaju sa Ladom Vestom, novim sedanom tvornice AvtoVAZ, a uskoro bi u prodaji trebala da se pojavi i praktičnija, karavan varijanta ovog modela.

Testni automobil sa fotografija je prelijepljen kamuflažnom folijom, ali po svemu sudeći Vesta karavan neće se stilski mnogo razlikovati od koncepta Vesta Cross iz 2015., piše B92.

Očekuje se da će ovaj model u klasi Dacie Logan MCV preuzeti motore od Veste sedan. U tom slučaju, kupcima će na raspolaganju biti verzije sa 1.6 litarskim atmosferskim benzincem sa 106 ks (78 kW) i 148 Nm, i nešto snažnijim 1.8 litarskim benzinskim agregatom koji isporučuje 122 ks (90 kW) i 170 Nm.

Snaga će se prenositi na prednje točkove pomoću petobrzinskog manualnog mjenjača ili petostupanjskog automatika. Glavna prednost Veste karavan nad limuzinom ogledat će se u većem prtljažnom prostoru. Sedan raspolaže sa 480 l, dok bi karavan trebao imati prtljažnik od oko 550 l.

Kopirati
Drag cursor here to close