Bljesak.info u Beogradu

Koleos – najmoćniji Renault do sada!

Očito je da su u Renaultu veoma sigurni da novi Koleos ima sve što će ga uvrstiti među jake igrače u klasi velikih SUV-ova, tako da novo ime nije bilo potrebno za naglašavanje svježeg starta.
AutoMoto / Testovi | 05. 10. 2017. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info je sa kolegama iz još dvadesetak medija iz regije bio na promociji novog Renault Koleosa, koju je Renault Nissan Srbija organizirao u Beogradu.

Za one koji još uvijek ne znaju Koleos je novi veliki i raskošni SUV,  koji sa starim modelom dijeli tek isto ime, što je malo neočekivano za Renault, koji je, recimo,  u zadnje vrijeme odlučio uvesti novo ime Talisman umjesto dosadašnje Lagune, htijući tako napraviti odmak i imenom od starog modela.

Očito je da su u Renaultu veoma sigurni da novi Koleos ima sve što će ga uvrstiti među jake igrače u klasi velikih SUV-ova, tako da novo ime nije bilo potrebno za naglašavanje svježeg starta. Robusnost, moć i snaga, naglašavaju iz Renaulta, bila je misao vodilja pri gradnji ovog modela, koji se gabaritima (dužina preko 4,5 metara, visina 1,7 metara) i stilskim rješenjima (prednja LED svjetla prepoznatljivog C oblika, moćna maska, nabildani bokovi) smjestio u gornju granicu klase kojoj pripada.

Iako su mnoga idejna rješenja vanjštine, ali i unutrašnjosti identična ostalim velikim Renaultima, posebno Talismanu, uključujući već poznati 8,7 inčni infotainment ekran koji dominira interijerom, na prvi pogled je jasno kako Koleos ide još jedan nivo više, ne samo u visinu, nego i po pitanju ugođaja u kabini,  gdje se luksuzna rješenja stapaju s onim praktičnim.

Za puni komfor brinu se izuzetno raskošno oblikovana sjedala, sa samoventiliranjem, tu je maksimalno opremljen R-Link sustav za podešavanje funkcija vozila, a za duga putovanja ugodnim zvukom milovat će vas zvučnici provjerenog renault partnera i majstora za Hi-Fi – BOSEa.

Da nije u pitanju samo gradski šminker, nego i ozbiljan automobil za terene, pokazuju i neki detalji, poput maksimalne širine otvaranja vrata, za lakši ulazak na teškim terenima. Što se terena tiče, očigledno je da se Renaultu itekako isplaćuje preuzimanje Nissana, čija iskustva na terenskim vozilima sada gledamo na novim Renaultima.

Treba reći da je Koleos i izgledom i opremom veoma ozbiljan auto, vjerojatno i najbolji Renault ikada, a prve vožnje pokazuju i da se na cesti ponaša dostojno najrazvikanije konkurencije, tako da nisu uzaludni planovi Renaulta o proboju na dio tržišta gdje do sada nisu bili bogzna kako zastupljeni, a koji se strelovito širi zadnjih godina.

Koleos je stigao na naše tržište,  a za više informacija o opremi, mogućnostima personalizacije i cijenama raspitajte se u Gumi M u Mostaru.

Tehnologija ALL MODE 4x4-i

 

Podjednako udoban na svim podlogama, zemlji, snijegu, pijesku i asfaltu, novi Renault KOLEOS 4x4 4WD vam pruža sigurnost i zadovoljstvo u vožnji. Tehnologija ALL MODE 4x4-i vam nudi mogućnost izbora režima prijenosa da savladate sve situacije: auto, 2WD ili Lock omogućuju kontinuiranu raspodjelu okretnog momenta između prednje i stražnje osovine da bi se povećala sposobnost prolaza u bilo kojoj situaciji.
Kopirati
Drag cursor here to close