Španjolski proizvođač

Iz Seata najavljen novi SUV model

AutoMoto / Testovi | 28. 05. 2016. u 20:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski proizvođač potvrdio je da će nakon kompaktnog SUV modela Ateca, predstaviti još jedan, manji automobil sličnih karakteristika.

Crossover i SUV vozila su hit u svijetu, a Seat je već zaostao za konkurencijom. Kako bi nadoknadio propuštene godine, tijekom kojih su druge kompanije ubirale plodove prodaje svojih SUV modela, Seat grabi krupnim koracima naprijed.

Početkom 2016. premijeru je imao model Ateca, a već godinu dana kasnije stiže novi, potkompaktni SUV. Vijest je potvrdio predsjednik Seata, Luca de Meo, na skupu u Barceloni, gdje je prodavačima automobila španjolske marke predstavljena strategija za naredni period.

"Seat će od 2017. biti zastupljen i u najbrže rastućem automobilskom segmentu - klasi malih crossovera", rekao je de Meo. Na tržištu će ga, međutim, dočekati jaka konkurencija koju između ostalih čine Renault Captur, Peugeot 2008, Citroen C4 Cactus, Nissan Juke, Honda HR-V, FIAT 500X, Jeep Renegade...

Što se tiče prvog španjolskog SUV modela, Ateca će se proizvoditi u Škodinoj tvornici u Češkoj, zajedno sa srodnom Škodom Kodiaq (oba brenda su u vlasništvu Volkswagena), koja će imati premijeru na sajmu automobila u Parizu u listopadu 2016., prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close