Novosti

Iz Mercedesa stiže C klasa kabriolet

AutoMoto / Testovi | 26. 01. 2016. u 17:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pored nove C klase sa otvorenim krovom, Mercedes će na ženevskom auto-salonu izložiti i model C43 AMG, koji će u zamijeniti postojeći C450 AMG Sport, saznaje GT Spirit.

Mercedes C klase kabriolet zasnovan je na coupe verziji, a lansiranjem ovog modela bit će zaokružena obitelj nove C klase čiju aktualnu ponudu, pored navedenog coupea sačinjavaju i limuzina i karavan. Automobil će imati sklopivi platneni krovni pokrivač, za razliku od rivala, BMW-ovog kabrioleta Serije 4, koji se isporučuje sa tvrdim pokretnim krovom.

Osim manjih stilskih intervencija, iznuđenih specifičnom krovnom konstrukcijom, Mercedes C klase cabrio ne razlikuje se po dizajnu od coupea. Na raspolaganju će biti ista paleta četvorocilindarskih benzinskih i dizel motora, a u vrhu ponude nalazit će se 4.0 litarski V8 koji se ugrađuje u AMG verzije nove C klase.

Što se tiče najavljenog sportskog Mercedesa C43 AMG, njegovo pojavljivanje uvjetovano je odlukom proizvođača da modele koji su imali oznaku AMG Sport ubuduće uvrsti u paletu klasičnih AMG vozila, prenio je B92.

Tako će aktualni C450 AMG Sport u stvari biti preimenovan u C43 AMG, dok će se ispod haube i dalje nalaziti postojeći 3.0 litarski V6 bi-turbo sa 367 ks (270 kW) i 517 Nm.

Kopirati
Drag cursor here to close