Čeka se sajam

Iz Hyundaija nam stiže IONIQ

AutoMoto / Testovi | 25. 12. 2015. u 20:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korejski proizvođač predstavit će u siječnju novi model srednje klase - IONIQ, koji će biti dostupan sa tri opcije pogonskih sustava. Kupci će moći birati između čisto električne verzije, benzinsko-električnog hibrida i Plug-In hibridne varijante.

Prvi službeni crteži pokazuju da je riječ o sedanu sportskih linija, sa stilskim elementima karakterističnim za novu generaciju Hyundaijevih automobila, poput izduženih farova sa integriranim LED dnevnim svjetlima.

Kokpit je oblikovan jednostavno i minimalistički sa centralno postavljenim ekranom multimedijalnog sustava. Hyundai je priopćio da se prilikom konstruiranja vodilo računa da prostor u unutrašnjosti bude što bolje i efikasnije iskorišten, u odnosu na vanjske gabarite vozila.

Automobil je postavljen na novu mehaničku platformu, koja omogućava ugradnju sve tri navedene pogonske opcije. Hyundai IONIQ premijeru će imati na domaćem, korejskom tržištu, u siječnju 2016., a Europljani bi sa ovim modelom trebalo da se upoznaju na sajmu automobila u Ženevi, u ožujku, objavio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close