Ženevski debitant

Honda predstavila zvijer

AutoMoto / Testovi | 08. 03. 2017. u 07:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči samog otvaranja ženevskog auto-salona, Honda je objavila prve fotografije i specifikacije novog Civica Type R. Očekivano, produkcijska verzija ne razlikuje se vizualno od prototipa koji je predstavljen 2016. godine.

Ono što ljubitelje ove vrste automobila najviše zanima, su performanse motora, a u slučaju novog Civica Type R karakteristike pogonske jedinice su zaista impresivne. Četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac proizvodi 320 ks (235 kW), što je za 10 konjskih snaga više u odnosu na prethodnika, dok je maksimalni obrtni moment ostao isti i iznosi 400 Nm.

Automobil će se isključivo isporučivati sa manualnim šestobrzinskim mjenjačem, a Honda za sada nije otkrila detalje koji se odnose na ubrzanje od 0 do 100 km/h kao ni maksimalnu brzinu vozila, piše B92.

Podsjećamo, prethodna verzija je do stotke stizala za 5,7 s uz maksimalnu brzinu od 270 km/h. Nova Honda Civic Type R postavljena je na 20 inčne alu felge i opremljena je ContiSportContact pnumaticima dimenzija 245/30.

Na raspolaganju su tri moda vožnje 'Comfort', 'Sport' i '+R', a u zavisnosti koji od njih se izabere, mijenjaju se i karakteristike upravljača, sustava oslanjanja, mjenjača, kao i odziv na pritisak papučice gasa.

Nakon ženevske premijere, Honda Civic Type R počet će se proizvoditi tijekom ljeta, a izrađivat će se u tvornici u Swindonu, u Velikoj Britaniji. Informacije o datumu početka prodaje i cijeni nisu priopćeni.

Kopirati
Drag cursor here to close