Uskoro na tržištu

Ford uskoro predstavlja vrlo dobro opremljeni SUV - model Edge

AutoMoto / Testovi | 04. 05. 2016. u 22:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ford je objavio tehničke detalje i fotografije svog novog SUV vozila, pozicioniranog iznad modela Kuga, koji uskoro stiže na europsko tržište.

Edge je jedan od nekoliko novih ili osvježenih Fordovih SUV i crossover modela koji će do 2017. biti ponuđeni u Europi. Cilj ove ofanzive je da europska prodaja SUV vozila ove marke do kraja 2016. poraste za 200%, u poređenju sa 2013.

Što se tiče pogonskih jedinica, Ford Edge će biti dostupan sa dva 2.0 litarska turbo dizel motora. Baznu verziju pogonit će TDCi agregat sa 180 ks, dok će snažniju varijantu pokretati bi-turbo motor koji razvija 210 ks.

Slabiji dizelaš povezan je sa šestobrzinskim manualnim mjenjačem zahvaljujući kome ovaj Ford Edge od 0 do 100 km/h stiže za 9,9 s, dok je maksimalna brzina 200 km/h.

Kod snažnije verzije prijenos snage vrši se isključivo pomoću automatskog mjenjača, a automobil iz mjesta do stotke ubrzava za 9,4 s, prije nego što razvije maksimalnih 211 km/h. Ford tvrdi da je prosječna potrošnja oba modela 5,8 l/100 km, a CO2 emisija 149 g/km.

Europski Edge opremljen je Fordovim inteligentnim pogonom na sva 4 točka koji po potrebi preraspodjeljuje obrtni moment na osovine u odnosu 50:50, u roku od 20 milisekundi, piše B92.

Američki proizvođač posebnu pažnju posvetio je smanjenju buke u kabini, pa je aerodinamika karoserije unaprijeđena kako bi se smanjio otpor zraka. Pored toga, za vjetrobran, prednje bočne prozore i panoramski krov upotrijebljeno je specijalno višeslojno staklo koje ima za cilj da smanji prodor vanjske buke u unutrašnjost vozila, a poboljšana je i zvučna izolacija kabine.

Ford je u Edge ugradio i aktivni sustav za kontrolu buke. Ova tehnologija koristi tri mikrofona u kabini za detektiranje buke izazvane radom motora i na osnovu primljenog zvuka odašilje suprotstavljene zvučne valove putem audio sustava koji poništavaju ovu buku.

Automobil je opremljen i najnovijim SYNC2 multimedijalnim uređajem sa glasovnim komandama, ali i brojnim sustavima asistencije koji doprinose boljoj sigurnosti u vožnji, prenosi B92.

Među njima su sustav za sprječavanje sudara sa opcijom za prepoznavanje pješaka, adaptvini LED farovi, zadnja širokokutna kamera, upozorenje na vozilo u mrtvom kutu, sustav za prepoznavanje prometnih znakova, upozorenje na napuštanje trake kojom se automobil kreće... Ford Edge stiže na europsko tržište tijekom ljeta 2016.

Kopirati
Drag cursor here to close