Upozorenje

Zbog radova na A-1 zatvara se promet na dionici Tarčin-Sarajevo zapad

Zbog redovnog servisiranja tunela Igman i Gaj, na autoputu A-1, večeras od 20 sati do sutra (16.10.) do 06 sati
AutoMoto / Stanje na cestama | 15. 10. 2019. u 11:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog redovnog servisiranja tunela Igman i Gaj, na autoputu A-1, večeras od 20 sati do sutra (16.10.) do 06 sati za promet će biti zatvorena poddionica Tarčin-Sarajevo zapad (smjer Tarčin-Sarajevo zapad).

Radovi na autocesti A-1 izvode se i na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je promet preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se prometuje dvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima promet se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim cestama: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close