Gori ...

Zbog požara i gustog dima otežano se prometuje između Gacka i Bileće

Zbog požara i gustog dima usporeno se prometuje na magistralnoj cesti M-20 Gacko - Bileća, kod mjesta Cernica.
AutoMoto / Stanje na cestama | 29. 03. 2019. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Požar između Bileće i Gacka

Zbog požara i gustog dima usporeno se prometuje na magistralnoj cesti M-20 Gacko - Bileća, kod mjesta Cernica.

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) navode da se zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac - Vogošća, na ulazu u Vogošću prometuje sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Foto: Bljesak.info / Požar između Bileće i Gacka

Vremenski uvjeti su povoljni, a promet vozila umjeren. Upozoravaju na sitnije odrone i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. travnja.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Do 17. travnja zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prijelaz Ivanica - Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prijelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.

Dani vikenda su pred nama, tako da iz BIHAMK-a očekuju pojačan promet vozila, kako na cestama u BiH, tako i na graničnim prijelazima.

Kopirati
Drag cursor here to close