Upozorenje

Zbog padalina apel vozačima da voze oprezno, opasnost od odrona

Povećana je opasnost i od odrona kamenja i zemlje na kolonik, priopćeno je iz BIHAMK-a.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 06. 2020. u 11:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povremeno jaka kiša u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni usporava prometovanje. I u ostalim područjima su najavljene padaline tijekom dana, pa se apelira na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Povećana je opasnost i od odrona kamenja i zemlje na kolonik, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Od danas se izvode radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice zbog čega je na ovoj petlji za promet zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu. Promet je preusmjeren na privremene kružne tokove.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05.00 do 21.00 prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21.00 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustavljen je promet kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i prometnicu Srnice Donje-Špionica.

Zbog sanacijskih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf) spromet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnoj cesti Jošanica-Stup promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik (na putu Srebrenik-Šićki Brod), prometuje se naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori). Radovi na sanaciji mosta izvode se i preko rijeke Ljubine, na cestovnom pravcu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini (naizmjenično propuštanje vozila).

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacijskih radova svaki dan, osim nedjelje, promet je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog sanacijskih radova izmijenjen režim prometovanja: Jelah-Doboj, Prozor-Jablanica, Srbljani-Bosanska Krupa, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor-Kozarac, Gradačac-Ormanica, Grude-Posušje, Ostrožac-Jablanica i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close