BIHAMK

Zbog niskih temperatura moguća poledica na svim cestama

Ekipe putne službe su na terenu i interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 01. 2021. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informativni centar BiHAMK-a upozorava da se promet odvija po pretežno mokrom ili zasnježenom kolniku.

Posebno skreću pažnju na putne pravce Srednje-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak i Trnovo-Dobro Polje.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim cestovnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila i skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolnik.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7.00 do 19.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close