Stanje na cestama

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše opreznije voziti

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 04. 2019. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. 

Zbog izvođenja radova na zamjeni prijelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo-Jošanica), prometuje se usporeno-jednom trakom. Planirano je da radovi traju do kraja ovog mjeseca. Mole se svi sudionici u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju. 

U tijeku su i radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija i prometuje se naizmjenično, jednom trakom. 

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera. 

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u tijeku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se prometuje sporije, uz obvezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac). 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close