Ceste

Zbog minerskih radova obustava prometa na cesti Stolac-Neum

Najavljeni minerski radovi na cestovnom pravcu Stolac-Neum (dionica Broćanac-Prapratnica), zbog čega će doći do potpune obustave prometa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 07. 2020. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za danas su, u vremenu od 12 do 14 sati, najavljeni minerski radovi na cestovnom pravcu Stolac-Neum (dionica Broćanac-Prapratnica), zbog čega će doći do potpune obustave prometa - priopćeno je iz BIHAMK-a.

Na cestovnom pravcu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan (osim nedjelje) obustavlja se promet u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na cestu Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnoj cesti Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama prometuje se usporeno.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close