Stanje na cestama

Zbog magle i niske oblačnosti smanjena vidljivost

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 02. 2019. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na cestama: Priluka-Glamoč, Livno-Šuica, Konjic-Drežnica i Jablanica- Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Kolnik je mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima cesta u višim predjelima. 

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama. 

Zbog najavljenih radova na redovnom održavanju rasvjete, danas do 16 sati, u tunelima Ivan, Crnaja, Jelašje, Lendava i Salakovac na magistralnoj cestiu M-17 vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom. 

Radovi na rekonstrukciji mosta u tijeku su na dionici magistralne ceste M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je promet obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7,5 tona ukupne mase prometuju preko Komara (Travnik-Donji Vakuf). 

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor. 

Na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close