BIHAMK

Zatvorene granice prema Srbiji i Crnoj Gori

Od prijepodnevnih sati Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji će se odvijati preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 03. 2020. u 15:20 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od prijepodnevnih sati Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji će se odvijati preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji  imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Za putnička vozila na prijelazima nema dužih zadržavanja.

Od cesta sa aktualnim radovima u našoj zemlji izdvajamo ceste: Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Trnovo (Krupac), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Grude-Ljubuški i Jablanica-Mostar (Potoci).

Apeliramo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.  

Prometuje se po suhom kolniku, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., navode iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close