Svi će na more

Za vikend pojačan promet vozila na cestama u BiH i graničnim prijelazima

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuju izbjegavanje vožnji na duže relacije tijekom dana, a ukoliko se ipak putuje, savjetuju češće pauze.
AutoMoto / Stanje na cestama | 26. 07. 2019. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U danima vikenda koji je pred nama, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) očekuju pojačan promet vozila, kako na cestama u BiH, tako i na graničnim prijelazima, prenosi Anadolija.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuju izbjegavanje vožnji na duže relacije tijekom dana, a ukoliko se ipak putuje, savjetuju češće pauze.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2019", do 28. srpnja od 8 do 20 sati, obustavlja se prmet na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka - Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativni smjer Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close