Raskvašen snijeg

Vozači pozvani na povećani oprez zbog snijega na prometnicama

Vozači trebaju obratiti pozornost na snijeg na prometnicama. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 07. 10. 2017. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionicama u višim planinskim predjelima srednje i istočne Bosne moguć je nailazak na raskvašen snijeg, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Na ostalim putevima prometuje se po pretežno mokrom i klizavom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja.

Dodatnu opasnost vozačima predstavljaju oštećenja na kolniku, koja zbog veće količine vode nisu vidljiva. U zapadnim krajevima, vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra.

Zbog održavanja nogometne utakmice između reprezentacija BiH i Belgije, danas se očekuje pojačana frekvencija vozila na svim prilaznim cestama Sarajevu, kao i u samom gradu. Zbog toga će danas od 14.00 do 21.00 sati za promet biti zatvorene ulice Zvornička (na dijelu od raskrsnice s ulicama Put Mladih Muslimana-Azize Šaćirbegović do raskrsnice s ulicom Hamdije Ćemerlića) i Topal Osman paše (na dijelu od raskrsnice s ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice s ulicom Zvornička). Zbog velikog broja autobusa i putničkih vozila promet će biti usporen, a vozači se upozoravaju i na povećan broj pješaka, posebno u dijelu grada gdje se igra utakmica (Grbavica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

U tijeku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tijekom dana moguće sporije prometovanje, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

Zbog radova na izgradnji lokalne ceste Avenija-most Sutina-ul.Maršala Tita, izmijenjen je režim prometovanja na potezu raskrsnice R-5 (kružni tok) na križanju lokalne ceste Avenija-most Sutina i ulice Maršala Tita (Sjeverni ulaz u grad-Zalik).

Zbog radova na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka, izmijenjen je režim prometovanja na križanju ulice Kralja Tvrtka i Stjepana Radića i ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira, 

Kopirati
Drag cursor here to close