Stanje na cestama

Vozači, oprezno zbog magle, odrona i skliskih kolnika

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, ističu iz Auto-moto saveza BiH.
AutoMoto / Stanje na cestama | 04. 09. 2020. u 07:06 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometuje se po suhim ili mjestimično vlažnim kolnicima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, ističu iz Auto-moto saveza BiH.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 21:00 do 00:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor - Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M 17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje - Trebinje (skretanje za Ravno) obustavljen je promet u vremenu od 08:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Stolac - Berkovići - Krivača - Bileća - Trebinje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-14.1 Brčko - Bijeljina (od kružno toka “Ilićka” do naselja Gredice) zbog izvođenja radova promet se obustavlja u vremenu od 08:00 do 18:00 sati. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac (obilaznica oko Brčkog).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik,
- M-1.9 Gradačac - Ormanica (Donji Lukavac),
- M-4 Jelah - Doboj, Prijedor - Kozarac (na lokaciji Kalate),
- M-5 Jajce - Donji Vakuf (tunel Vinac), Donji Vakuf - Travnik (Komar), Kiseljak - Busovača (Busovača - Draga), Gromiljak - Blažuj (Han Ploča - Kobiljača),
- M-6.1 Široki Brijeg - Posušje (Podvranić),
- M-16 Livno - Kamensko (Liskovača),
- M-17 Mostar - Jablanica (most Begića i Begovića), Buna - Tasovčići, Tarčin - Konjic, Jošanica - Rajlovac,
- M-17.5 Posušje - Rakitno,
- M-18 Sarajevo - Trnovo, Olovo - Semizovac, Sarajevo - Semizovac.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć), M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji) i Pelagićevo - Gradačac (Turić Prosjek).

Na dionici R-412 Crna Rijeka - Bjelajce promet je potpuno obustavljen do 15.09.2020. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativne pravce. Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Počela je nova školska godina (Sarajevska, Tuzlanska, Bosansko-podrinjska županija i RS), pa sve vozače molimo da posebnu pozornost obrate na djecu pješake, posebice one najmlađe koji po prvi puta postaju aktivni sudionici u prometu.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prijelaza Hum. Na graničnom prijelazu Metaljka (Čajniče - Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07:00 do 19:00 sati.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša - Vraćenovići. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close